Ja se çfarë duhet të bëni më shumë nëse rezultoni pozitiv me koronavirus

  • 26 mars 2020 - 11:26
Ja se çfarë duhet të bëni më shumë nëse rezultoni pozitiv me koronavirus

Departamenti i Shëndetësisë i Houston dha udhëzime specifike për njerëzit që testuan pozitivisht për koronavirusin.

Nëse personi po përjeton simptoma të buta, ai duhet të izolohet në shtëpi dhe të mos ketë kontakte person me person.

Kjo do të ndihmojë për të vogëluar përhapjen e virusit me të tjerët, thanë Autoritetet Shëndetësore.

Individët, të cilët testojnë pozitivisht për koronavirus dhe janë të sëmurë minimalisht nuk duhet të shkojnë në urgjencë ose në spital.

Nëse sëmureni, personi duhet të telefonojë përpara mjekun dhe pastaj të lajmërohet në spital. Në këtë mënyrë, ofruesit e mjekësisë janë të gatshëm të presin pacientin e sëmurë.

Pasi të zvogëlohen simptomat e tyre, personi duhet të bisedojë me ofruesin e tij shëndetësor për hapat e ardhshme dhe kjo mund të ndryshojë në bazë të shëndetit të pacientit.

(Kosova Sot Online)