Koronavirusi në Itali: Disa nga arsyetimet më të pazakonta që njerëzit kanë përdorur për të dalur nga shtëpia

  • 31 mars 2020 - 12:25
Koronavirusi në Itali: Disa nga arsyetimet më të pazakonta që njerëzit kanë përdorur për të dalur nga shtëpia

Megjithë kufizimet e ashpra të vendosura nga qeveria në përpjekje për të përmirësuar pandeminë koronavirus që ka shkatërruar Italinë, disa njerëz atje kanë gjetur mënyrat më të pazakonta për të dalur jashtë

Sipas rregullave të karantinës në Itali, çdokush që dëshiron të largohet nga shtëpia e tyre duhet të plotësojë një formular që tregon arsyen e të qenit jashtë dhe duhet ta paraqesë atë para zbatimit të ligjit kur kërkohet.

Sipas një dekreti qeveritar, shumë njerëz largohen nga shtëpia për të blerë sende ushqimore, punojnë dhe ecin qenin e tyre, midis një grupi të kufizuar veprimtarish.

Virusi ka sëmurë rreth 101,739 njerëz në Itali, përfshirë 11.591 vdekje, shumica e çdo vendi, sipas Universitetit Johns Hopkins.

Përpjekjet për të shmangur ligjin kanë rezultuar në disa justifikime të zgjuara. Më poshtë është një listë e vogël e disa justifikimeve të paraqitura në policia.

Dashuria

Një burrë nga Acilia, në jug të Romës, tha se po përpiqej të bindte përsëri të fejuarën që të bashkohen disa orë pasi ndërprenë kontaktet. Ai e shkroi vetëm fjalën ‘’dashuri’’, kur u pyet për arsyen nga policia.

Tubimet

Një burrë në të 20-tat shkruajti në formën e tij se po shkonte në shtëpinë e një miku për të darkuar, një shkelje e qartë e politikës së qeverisë për tubime. Ndërkohë dy gra gënjyen dhe thanë se po vizitonin një hallë të moshuar dhe të sëmurë. Pas disa hulumtimeve doli se halla ishte një grua e shëndetshme rreth 40 vjet.

{454595/}

Pirja e duhanit

Një burrë që udhëtonte nga Formello për në Romë, një makinë 30 milje në jug, tha që ai do të blinte cigare.

Pazar

Dy burra deklaruan se po shkonin për të bërë pazar, vetëm që policia të zbulonte se ata po shisnin drogë në vend.

Verë

Në Padova të Italisë së Veriut, një njeri të cilin policia e ndaloi tha që ai kishte përshtypjen se vera konsiderohej si një domosdoshmëri dhe po kërkonte të blinte një shishe.

Shëtitje qenit

Faqja e lajmeve në gjuhën angleze në gjuhën angleze The Local raportoi se disa njerëz po ‘’shfrytëzonin’’ kafshët e tyre shtëpiake gjatë shëtitjeve në përpjekje për të qëndruar jashtë. Sajti raportoi disa njerëz që shëtitnin kafshët e tyre deri në 5 herë në ditë.

Një kryetar I bashkisë tha se ndali një njeri I cili po vraponte me qenin e tij.

“Unë e ndalova atë dhe i thashë:” Ja, ky nuk është një film. Nuk je Ëill Smith në “I Am Legend”. Shko në shtëpi.”

(Kosova Sot Online )