Arrestohet një polic në Kaçanik nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës

  • 01 maj 2020 - 15:50
Arrestohet një polic në Kaçanik nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës

Hetuesit e Inspektoratit Policor të Kosovës kanë arrestuar një zyrtar policor me dyshimin se ka kryer veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Informacionet e para hetuesit i kishin pranuar përmes rrugëve operative – hetimore se në një prej zyrave në stacionin policor në Kaçanik, përkatësisht në një nga kompjuterët dyshohet se ndodhen disa shkresa që dyshohet se janë me përmbajtje të rreme.

“Hetuesit kanë dalë në vendin e ngjarjes dhe në koordinim me kryeprokurorin e Prokurorisë Themelore në Ferizaj kanë ndërmarrë disa veprime hetimore duke përfshirë sekuestrimin e përkohshëm të sendeve në cilësi të provave materiale si dhe intervistimin e të dyshuarit”.

“Pas këtyre veprimeve hetimore,  zyrtarit policor (të dyshuar në këtë rast) me vendim të prokurorit i është caktuar masa e ndalimit për 48 orë me dyshimin se ka kryer veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Lidhur me rastin e njëjtë, si pjesë e procedurave administrative dhe hetimore, zyrtari policor është suspenduar.

(Kosova Sot Online)