Prokuroria Speciale akuzon 33 zyrtarë policorë se morën ryshfet prej 50 deri në 150 euro

  • 27 maj 2020 - 21:00
 Prokuroria Speciale akuzon 33 zyrtarë policorë se morën ryshfet prej 50 deri në 150 euro

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj 33 zyrtarëve policor pasi dyshohet se e kanë keqpërdorur pozitën zyrtare.

Në fund të muajit maj një aksion i madh njësive elite të policisë u zhvillua në veri të Kosovës.

Cak i tyre ishin 33 zyrtarë policor të kësaj ane.

Këta dyshoheshin se kanë keqpërdor pozitën zyrtare.

Tek pas një vitit Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj tyre pasi dyshohet se kanë keqpërdor pozitën zyrtare dhe për marrje të ryshfetit.

Sipas aktakuzës të cilën e ka siguruar T7, policët e kufitar të kësaj ane janë të përfshirë në vepra kriminale.

Po ashtu organi i akuzës dyshon se janë kontrabanduar kafshë, alkool, barna drunjë, gjëra ushqimore dhe mallra përmes rrugëve alternative nga Serbia për në Kosovë.

Dëshmitarët kanë treguar para hetueseve se si është zhvilluar kotnrabanda.

Një dëshmitar tjetër ka treguar para hetuese se sa ishte çmimi i futjes të një kamioni ilegalisht në Kosovë.

E parat e kontrabandusëve që kishin dhanë ryshfet për persona të caktuar për të mundësuar për të mos paguar doganën për mallin e importuar e kishin një vend të caktuar ku i dorëzonin mjetet.

Dëshmitari tjetër bashkëpunues i Prokurorisë e ka pranuar se kanë marrë para nga kontrabandistët.

Një dëshmitar tjerët bashkëpunues që ka qenë zyrtarë policor ka deklaruar se kontrabanduesit kanë qenë të lidhur me shërbimin sekret serb BIA.

Ndërkohë shumë zyrtarë policor që ishin përgjuar e kanë mohuar se kanë bashkëpunuar me kontrabanduesit duke thënë se nuk kanë qenë në dijeni  për një gjë të tillë.

Në deklaratat e tyre dëshmitaret kanë deklaruar se kafshët e futura ilegalisht në Kosovës ishin shpërndarë në gjithë Kosovë

Sipas aktakuzës të Prokurorisë Speciale përgjimet vërtetojnë se këta zyrtarë policor kanë qenë të përfshirë në kontrabandë pasi kanë lejuar hyrjen e mallrave në Kosovës nga rrugët ilegale.

Kështu tregtarët e kafshëve shqiptar kanë blerë kafshë në Serbi dhe më pas i kishin futur ilegalisht në Kosovë tek tregtarët serb.

(Kosova Sot Online)