Shqiptarët ia kërkojnë 1 ministri Vuçiqit dhe 3 pozita tjera për t’u bërë pjesë e Qeverisë së Serbisë

  • A.P /
  • 14 korrik 2020 - 12:54
Shqiptarët ia kërkojnë 1 ministri Vuçiqit dhe 3 pozita tjera për t’u bërë pjesë e Qeverisë së Serbisë

Koalicioni i shqiptarëve të Luginës sot janë takuar me presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiq me të cilin kanë diskutuar për mundësinë e futjes në qeveri.

Në deklaratën e Koalicionit të Shqiptarëve thuhet se ata janë të gatshëm të hyjnë në qeveri me kusht që të kenë 4 pozita të larta shtetërore.

Ata duan që të marrin drejtimin e një Ministrie, konkretisht Ministrisë së Pushtetit Lokal, ndihmeës Ministrinë e Ekonomisë, sekretarin shtetëror neë Ministrineë e Arsimit dhe kryetarin e Trupit Koordinues.

Njoftimi i Koalicionit të Shqiptarëve pas takimit me Vuçiqin:

Me fteseë teë tij, sot u takuam neë Beograd me presidentin e Serbise Vucic.

Shqiptareët nuk duhet teë jeneë pjeseëmarreës neë formimin e qeveriseë duke pareë politikeën diskriminuese teë Serbisë ndaj Shqiptareëve 20 vite teë fundit, duke mos qeneë teë integruar neë Institucionet shtetrore, duke na pasivizuar adresat e Shqiptareëve neë Lugineë teë Presheveës, duke mos i dheëneë reëndeësi zhvillimit ekonomik, duke na neglizhuar neë teë gjitha format qeë na kaneë sjellur shpeërnguljen e Shqiptareëve nga Lugina e Presheveës neë meënyreë masive.

Teë gjitha keëto flasin peër mospeërfshirjen toneë neë Qeveri, mireëpo pas diskutimeve teë djeshme me kolegeët e mi dhe sot pas takimit me presidentin serb, duke shpresuar njeë “Serbi teë re”, qeë presidenti e proklamon njeë Serbi me perspektiveë Europiane, ne si Koalicion i Shqiptareëve kemi propozuar me keëto kushte teë marrim pjeseë neë qeverisje teë keëtij shteti:

Ministri i Ministriseë seë pushtetit lokal

Ndihmeës Ministrin e Ekonomisë

Sekretarin shtetëror neë Ministrineë e Arsimit

Kryetarin e Trupit Koordinues

Keëto 4 kushte janeë teë ndeërlidhura ngusht me problemet tona kryesore qeë i kemi gati 20 vite, tani shpresojmeë qeë presidenti e ka kuptuar qasjen serioze teë keëtij koalicioni dhe presim peërgjigje.

(Kosova Sot Online)