Eksperti amerikan: Mbajtja e shkollave mbyllur paraqet rrezik më të madh për fëmijët sesa hapja e tyre

  • A.P /
  • 14 korrik 2020 - 14:52
Eksperti amerikan: Mbajtja e shkollave mbyllur paraqet rrezik më të madh për fëmijët sesa hapja e tyre

Drejtori i Qendrës për Kontrollimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara, Robert Redfield, ka thënë se rreziku shëndetësor nga mbajtja e shkollave mbyllur është më i madh sesa rreziku nga hapja e tyre.

“Si lider i shëndetit publik në këtë komb, unë jam i mendimit se mbajtja e shkollave mbyllur në fakt paraqet rrezik më të madh për shëndetin e fëmijëve sesa rihapja e tyre”, tha Redfield.

Komentet e tij erdhën në kohën kur rihapjen e shkollave e ka përkrahur edhe presidenti amerikan, Donald Trump. Javën e kaluar, ai e kritikoi Qendrën për Kontrollimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rreth udhëzimeve për rihapjen e shkollave, të cilat i cilësoi si shumë të ashpra dhe të shtrenjta.

Sidoqoftë, Redfield tha se institucioni të cilin ai e udhëheq nuk do t’i ndryshojë udhëzimet për shkolla, por do të japë udhëzime shtesë për të ofruar më shumë qartësi. Sipas tij, në këto udhëzime do të theksohen roli i prindërve dhe rëndësia e përdorimit të maskave në shkollë.

“Unë vërtet mendoj se njerëzit po i nënvlerësojnë pasojat e shëndetit publik te fëmijët përmes mbajtjes së shkollave mbyllur. Kam besim se mund t’i hapim shkollat në mënyrë të sigurtë dhe të punojmë së bashku me organet lokale”, shtoi Redfield.

(Kosova Sot Online)