Italianët votojnë për zvogëlimin e numrit të deputetëve

  • E.K /
  • 22 September 2020 - 10:39
Italianët votojnë për zvogëlimin e numrit të deputetëve

Shumica e italianëve e kanë përkrahur zvogëlimin e numrit të deputetëve për më shumë se një të tretën.

Pas numërimit të pothuajse të gjitha votave, gati 70 për qind e italianëve e përkrahën këtë ndryshim, shkruan BBC

Numri i deputetëve në Dhomën e Ulët do të zvogëlohet nga 634 në 400, por më pak deputetë do të ketë edhe në Senat.

Ky referendum u iniciua nga Lëvizja Pesë Yjet, që është pjesë e koalicionit qeverisës dhe e cila tha se ky ndryshim do t’i pakësojë shpenzimet e shtetit.

Referendumi u mbajt bashkë me zgjedhjet lokale, në të cilat u fuqizua e majta e qendrës, që është pjesë e koalicionit qeveritar të kryeministrit Giuseppe Conte.

Pas miratimit të ndryshimeve, numri i përgjithshëm i deputetëve në të dyja dhomat e Kuvendit do të zvogëlohet nga 945 në 600. Ky ndryshim duhet të zbatohet para zgjedhjeve të vitit 2023.

(Kosova Sot Online)