29 kandidatë për deputetë në telashe me certifikim, janë të dënuar në tri vitet e fundit

  • A.P /
  • 17 janar 2021 - 08:33
29 kandidatë për deputetë në telashe me certifikim, janë të dënuar në tri vitet e fundit

Instituti i Kosovës për Drejtësi ka dalë publikisht me një shkrim, ku thotë se në listën e kandidatëve për deputetë të Vetëvendosjes janë 10 kandidatë me aktakuza dhe 2 kandidatë me dënime të plotëfuqishme, gjatë tri viteve të fundit.

Në një listë që ka publikuar ky institut, gjejmë emrat e Albin Kurtit, Glauk Konjufcës, Albulena Haxhiut, Arbërie Nagavcit, Mimoza Kusari-Lila, Xhelal Svecla, Fitore Pacolli, Valon Ramadani, Jetmire Vrenezi, Drita Millaku dhe Sali Zyba.

Të dënuar duke iu referuar llojit të aktgjykimit të publikuar në tabelë nga IKD, janë Albin Kurti dhe Albulena Haxhiu, kjo e fundit me dy raste.

Ndërsa Konjufca në bazë të fazë procedurale është në proces të shkallës së parë.

Kurti dhe Albulena Haxhiu janë dënuar për veprat e njëjta penale: Përdorim i armës dhe pengim i personit zyrtar.

Image

(Kosova Sot Online)