Ramosaj: Situata në Deçan drejt normalizmit, së shpejti do të përfundojë gjendja emergjente

  • G.G /
  • 17 korrik 2021 - 10:41
Ramosaj: Situata në Deçan drejt normalizmit, së shpejti do të përfundojë gjendja emergjente

Kryetari i Deçanit, Bashkim Ramosaj ka bërë të ditur se situata në këtë komunë po shkon drejt normalizimit dhe se së shpejti do të përfundojë gjendja emergjente.

Ramosaj, pas takimit të Shtabit Emergjent ha se qytetarët e 12 fshatrave të cilat furnizohen nga rezervuari në Drenoc do të vazhdojnë të furnizohen me ujë nga Komuna e Deçanit.

“Akterët e kyqur në menaxhimin e kësaj emergjence do të vazhdojnë në implementimin e të gjitha rekandimeve të dhëna nga IKSHPK-ja, të cilat kanë të bëjnë me standardizimin e infrastrukturës së ujësjellsit dhe furnizimin me ujë cilësor sipas parametrave të pranueshme.

Në këtë takim u nxjerr një konkluzion i përbashkët që në bazë të raprotit të QKMF-së në 24 orëshin e fundit, së shpejti do të përfundoj gjendja emergjente dhe së qytetarët e 12 fshatrave të cilat furnizohen nga rezervuari në Drenoc do të vazhdojnë të furnizohen me ujë nga Komuna e Deçanit”, thuhet në njoftimin e Ramosajt në Facebook.

Që nga e diela, rreth 2 mijë qytetarë në Deçan u helmuan dhe kërkuan trajtim mjekësor.

(Kosova Sot Online)