Burgje me qira në Kosovë, Ministri danez jep detaje për negociatat me palën kosovare

  • E.K /
  • 16 December 2021 - 08:28
Burgje me qira në Kosovë, Ministri danez jep detaje për negociatat me palën kosovare

Kosova dhe Danimarka së shpejti mund të arrijnë një marrëveshje ku kjo e fundit merr me qira 300 qeli burgu në Kosovë. Për këtë çështje është raportuar në mediat ndërkombëtare prestigjioze si The Guardian, por nga Ministria e Drejtësisë ende nuk kanë folur, edhe pse marrëveshja ende nuk është nënshkruar.

Kapaciteti i burgjeve në Danimarë duhet të rritet në mënyrë që t’u bëhet vendi rreth 1 mijë të burgosurve, thotë ministri danez i Drejtësisë, Nick Hækkerup.

E Kosova mund t’i ndihmojë Danimarkës duke i dhënë me qira 300 qeli burgu, raporton berlingske.dk.

Kështu deklaroi ministri danez ku ndër të tjera tha se të burgosurit vijnë nga shtetet e botës së tretë.

“Ne pajtohemi se duhet marrë me qira burgje në Kosovë për të deportuar të borgosurit që vijnë nga shtetet e botës së tretë”, ka theksuar ministri Hækkerup.

Ministri gjithashtu bëri me dije se marrëveshja finale ende nuk është e nënshkruar, por të dyja palët mendojnë se ka kuptim.

“Por kam shumë besim (në nënshkrimin e marrëveshjes), sepse të dyja palët (Kosova dhe Danimarka) mendojnë se ka kuptim”, tha ministri.

Tutje, ministri danez garantoi vizitat për të dënuarit e deportuar, megjithëse tha se do të jetë e vështirë.

“Të dënuarit e deportuar në Kosovë kanë ende mundësi për vizita, edhe pse sigurisht që do të jetë e vështirë”, thotë ai.

(Kosova Sot Online)