Erdogan: Turqia është një nga vendet më të ekspozuara ndaj lajmeve të rreme

  • A.P /
  • 02 December 2022 - 14:30
Erdogan: Turqia është një nga vendet më të ekspozuara ndaj lajmeve të rreme

Turqia është një nga vendet e ekspozuara më shumë ndaj lajmeve të rreme pasi dezinformimi përhapet si një sfidë gjatë procesit të dixhitalizimit, tha të premten Presidenti Recep Tayyip Erdogan, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

"Turqia është një nga vendet më të ekspozuara ndaj lajmeve të rreme në botë për shkak të vendndodhjes së saj strategjike, politikave origjinale që ajo ndjek dhe qëndrimit të saj parimor për çështjet rajonale dhe globale," tha Erdogan në një video-mesazh për adresimin e Samitit Stratcom 2022. .

Samiti dyditor filloi të premten në Stamboll, ku pjesëmarrësit do të trajtojnë tema globale në fushën e komunikimit strategjik. Mbledhja nën temën "Komunikimi Strategjik në Epokën e Pasigurisë", platforma do të ketë 52 folës nga më shumë se 24 vende dhe një audiencë të shquar prej mbi 3,000.

Erdogan tha se transformime të mëdha po ndodhin në mjetet e komunikimit dhe burimet e lajmeve me dixhitalizimin, duke shtuar se ndotja e informacionit dhe dezinformimi po përhapen si dy sfidat më të theksuara të periudhës aktuale.

Presidenti theksoi se kanalet dixhitale po përdoren më shpesh si një element i funksionimit psikologjik në tensionin dhe konkurrencën ndërshtetërore.

“Hipokrizia gjatë luftës sonë të drejtë kundër organizatave të përgjakshme terroriste, veçanërisht Deash, FETÖ dhe PKK, e ka zbuluar vazhdimisht këtë të vërtetë goditëse.

(Kosova Sot Online)