Fakte interesante për kastorët - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte interesante për kastorët

Fakte interesante për kastorët

Kastorët “mbyllen brenda” gjatë dimrit, duke jetuar me ushqimin e ruajtur paraprakisht në depozitat e dhjamit gjendet tek bishtat e tyre të veçantë.

Ata ruajnë energjinë duke shmangur të ftohtin e mjedisit të jashtëm, e duke ndenjur në mes stivës së druve dhe baltës.

 Si rezultat, këta brejtës, që normalisht dalin në agim e kthehen në muzg, nuk kanë sinjale drite që t’i pengojë ciklet e tyre të gjumit. Sensi biologjik i kohës së kastorit në dimër ndryshon dhe kjo kafshë zhvillon “ritëm karkadian të ngadaltë” me ditë 29-orëshe.

(Kosova Sot)

16 orë e 12 minuta më parë
15/12/18