Nga e marrin lulet aromën? - OK KIDS - Kosova Sot
Nga e marrin lulet aromën?

Nga e marrin lulet aromën?

Lulet bëjnë kimikate që janë të dobishme në tërheqjen e çfarëdo lloj të insekteve apo zogjve që i vizitojnë dhe i polenizojnë ato.

Aroma është një përzierje e komponimeve që një bimë prodhon. Petalet mund të përdoren në bërjen e parfumeve, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Disa aroma janë më të forta gjatë natës sesa gjatë ditës.

(Kosova Sot)

 

6 orë e 43 minuta më parë
14/12/18