Drita vret supermikrobet - OK KIDS - Kosova Sot
Drita vret supermikrobet

Drita vret supermikrobet

Është shpikur një risi në teknologji, që përdor dritën e fortë për të eliminuar nga spitalet bakteret rezistente. Kjo teknikë e re sterilizimi është shumë më e efektshme për zhdukjen epatogjenëve sesa vetëm pastrimi dhe dezinfektimi.

Siç shpjegon mikrobiologu dhe profesori Xhon Anderson, ajo «funksionon duke përdorur një spektër të ngushtë gjatësi valësh të dritës së dukshme për të stimuluar molekulat brenda baktereve. Molekulat në vetvete prodhojnë grimca kimike mjaft reaktive që janë vdekjeprurëse për bakteret.

(Kosova Sot)

1 orë e 52 minuta më parë
10/12/18