A e dini prejardhjen e emrit 'tenis' - OK KIDS - Kosova Sot
A e dini prejardhjen e emrit

A e dini prejardhjen e emrit 'tenis'

Fjala tenis është shkruar në anglisht dhe anglezët e kanë marrë nga frëngjishtja.

Kur fillonte loja dhe njeri gjuante me raketë para se topi të hidhej i thoshte kundërshtarit "tenez" që do të thote "mbaje".

Anglezet i dhanë fjalës formën që ka sot.

(Kosova Sot)

 

22 orë e 24 minuta më parë
19/12/18