A i keni ditur këto fakte mahnitëse për mollën? - OK KIDS - Kosova Sot
A i keni ditur këto fakte mahnitëse për mollën?

A i keni ditur këto fakte mahnitëse për mollën?

Molla është një nga frutat më popullore dhe më e kultivuara gjerësisht në botë.

Në ditët e sotme, molla është sinonim i markës së njohur teknologjike Apple INC, e cila është e njohur për prodhimin e iPad dhe iPod, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Historia

Molla ka origjinën e saj nga të evoluuarit e njeriut. Ajo u quajt fruti i ndaluar në kopsht Eden, ku Eva I kishte kërkuar Adamit për të marrë një mollë nga pema. Një pemë molle jeton për më shumë se 100 vjet! Pema e shëndetshme jep fruta të shëndetshme! Mollat janë kultivuar për më shumë se 6000 vjet. Pasj 5 vjet pjekje, pema mollë jep fruta! Molla janë fryti i vetmi që rritet në rajonet mesdhetare të kontinentit afrikan.

Prodhuesi më i madh i mollës

Kina është prodhuesi më i madh I mollës në botë! Kina kontribuon në 50 për qind të prodhimit të mollës në botë. Prodhuesi i dytë më i madh i mollës është Shtetet e Bashkuara dhe vendi i tretë është India.

Britania e Madhe dhe Gjermania janë importuesit më të mëdhenj të mollës.

(Kosova Sot)

9 orë e 9 minuta më parë
14/12/18