Pse disa emra të dinosaurëve përfundojnë me -saurus? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse disa emra të dinosaurëve përfundojnë me -saurus?

Pse disa emra të dinosaurëve përfundojnë me -saurus?

Gati 200 vjet më parë, kur njerëzit filluan të studiojnë dinosaurët, fosilet gjigante iu dukeshin si kocka të hardhucave të vogla që ekzistojnë sot. Kur shkencëtarët kërkuan emrat për kafshët, ata kanë përdorur sauros fjalë greke, që do të thotë "hardhucë". Në fakt, termi dinosaur është një kombinim i fjalëve greke Deinos ("tmerrshme") dhe sauros, kështu që do të thotë "hardhucë e tmerrshme”, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Që nga ajo kohë, shkencëtarët kanë zbuluar shumë skelete dinosauri dhe mund të themi se dinosaurët nuk ishin hardhuca gjigante. Në fakt, ato janë të lidhura me zogj. Por dinosaurët ende kanë emrat e tyre origjinale. Duke ndryshuar emrat do të jetë konfuze për të gjithë ata që u përpoqën për të krahasuar artikujt e vjetër dhe të ri rreth tyre.

(Kosova Sot)

 

19 orë e 37 minuta më parë
15/12/18