Si u gjet Titaniku përsëri ? - OK KIDS - Kosova Sot
Si u gjet Titaniku përsëri ?

Si u gjet Titaniku përsëri ?

Pampuri i pasagjerëve Titaniku u fundosë më 1912 pas një përplasje me një shkëmb të akullt në atlantikun veriorë. Kjo anije me avull u bë fatkeqësia më e madhe deri më tani, e cila solli vdekjen e 1500 njerëzve edhe pse mbahej si e pa fundoseshe,transmeton gazeta Kosova Sot Online. Shkencëtarët me ndihmën e aparateve sonare (aparate të përdorura për të matur thellësinë me jehonën e zërit, ehon) në vitin 1985 ja arrin që të gjejnë trupin e fundosur të Titanikut. Ai ishte i fundosur 4000 metra thellë në det dhe shtrihej në tokë. Për të hulumtuar është lëshuar një zhytëse, pa njerëz e cila komandohej nga anija amë.

(Kosova Sot)

 

2 orë e 33 minuta më parë
14/12/18