Çfarë janë lotët e Krokodilit? - OK KIDS - Kosova Sot
Çfarë janë lotët e Krokodilit?

Çfarë janë lotët e Krokodilit?

Prej kohësh njerëzit kishin vënë re se krokodilët,pasi hanin gjahun e kapur në ujin e detit fillonin e lotonin,transmeton “Kosova Sot Online”.

Kjo dukuri të linte përshtypjen se kjo kafshë qante prene e ngrënë.Prandaj dhe lindi shprehja "lotët e krokodilit" që personifikon hipokrizinë e njerezve të ligj. E verteta është se krokodilit nuk i vjen keq për kafshën e ngrënë,por është gjendra e kripës ajo që prodhon lotët. Dhe pikerisht pasi krokodili ka kollofitur kafshën se bashku me ujin e kripur,fillon veprimin e saj gjendra e kripës që ndalon sasinë e tepert të kripës,e cila del jashtë në formën e pikave të lotëve.

(Kosova Sot)

 

22 minuta më parë
14/12/18