Ja sa peshon e gjithë popullsia e botës - OK KIDS - Kosova Sot
Ja sa peshon e gjithë popullsia e botës

Ja sa peshon e gjithë popullsia e botës

Ja sa peshon e gjithë popullsia e botës

 

Peshojmë rreth 287 milionë tonelata, nga të cilat 15 milionë ton për shkak të personave mbipeshë dhe 3,5 për shkak të obezëve,raporton Gazeta Kosova Sot Online

Këto janë shifrat e mbledhura nga shkencëtaret “London School of Hygiene and Tropical Medicine” në bazë të të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetit.

Pesha mesatare për një person (mashkull ose femër) është 62 kg, por ka ndryshime mes vendeve: amerikanoveriorët peshën mesatare e kanë 80,7 kg, ndërsa aziatikët 57,7 kg.

(Kosova Sot)

1 orë e 30 minuta më parë
19/12/18