Pse bie borë? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse bie borë?

Pse bie borë?

Dëbora (ose bora) është reshje atmosferike në formë kristalesh uji të ngrirë që bien në 
tokë në trajtë flokësh të bardha dëbore, transmeton “Kosova Sot Online”. 
Dëbora formohet kur avujt e ujit që gjenden në shtresat e larta të atmosferës (ajrit) në 
një temperaturë nën 0 °C ngrin dhe bie në tokë kur temperatura e sipërfaqes është më 
e vogël se 2 °C dhe, në shtresat e ndërmjetme nuk gjenden temperatura më të larta se 
0 °C, përndryshe dëbora shkrihet dhe bëhetllohë ose shi. Dëbora bie zakonisht në 
stinën e dimrit por, ka raste të rralla që bie edhe në stinë të tjera. 


(Kosova Sot) 
 

7 orë e 4 minuta më parë
16/01/19