Cili akull shkrihet më shpejtë? - OK KIDS - Kosova Sot
Cili akull shkrihet më shpejtë?

Cili akull shkrihet më shpejtë?

Si të veproj?

Merrni dy gota të ujit boshe. Njërën prej tyre mbusheni me ujë, kurse tjetrën jo. Në të dyja gotat hedhni një kub akulli (ashtu siç e shihni në foto) .

Cili kub me akull do të shkrihet më shpejtë?

Si punon ?

Akulli i cili është në ujë do të shkrihet më shpejtë sepse uji lëviz dhe kryen funksionin e ngrohësit të ajrit, e kështu vjen deri tek shkrirja e akullit, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

(Kosova Sot)

11 orë e 20 minuta më parë
16/01/19