A mund të prodhohet letra nga secila bimë? - OK KIDS - Kosova Sot
A mund të prodhohet letra nga secila bimë?

A mund të prodhohet letra nga secila bimë?

 Letra që ne sot përdorim kryesisht fitohet nga fijet e drunjtëve. Mirëpo letra mund të përfitohet nga fijet e secilës bimë.

Bimët kanë celulozën, një lëndë e përforcuese e cila zbutet kur të ulet në ujë dhe nuk i humbë vetit e veta ngjitëse. Për këtë nga të gjitha bimët mund të fitohet letra.

(Kosova Sot)

1 orë e 5 minuta më parë
20/01/19