Fakte interesante dhe zbavitëse nga Historia - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte interesante dhe zbavitëse nga Historia

Fakte interesante dhe zbavitëse nga Historia

Historia mund të jetë e mërzitshme si lëndë mësimore, por  “Kosova Sot Online” ju sjell disa fakte shumë zbavitëse nga të cilat mund të mësoni pak nga historia.

Lufta më e shkurtër në botë

Anglia dhe Zanzibar mbajnë titullin e luftës më të shkurtër në histori. Ata luftuan në vitin 1896 dhe lufta e tyre zgjati vetëm për 38 minuta, ku Zanzibar i’u dorëzua Anglisë.

Regjimi më i gjatë

Pepi II është i vetmi monark që sundoi Egjiptin për 90 vjet dhe ky është regjimi me i gjatë në historinëe njerëzimit. Periudha e sundimit të tij ishte nga 2566 pes në 2476 BC.

Romakët kishin disa praktika unike dhe tradita. Një praktikë e tillë e çuditshme dhe qesharake është se ata përziejnë urinën e njeriut në procesin e marrjes pastë dhëmbësh! Sa e çuditshme është !!

Fjalët e fundit të Alber Einstein

Albert Einstein ishte i sëmurë rëndë në ditët e tij të fundit. Ai u shikuar pas nga një infermiere dhe ai shqiptoi disa fjalë para se ai e kishte frymën e fundit. Për fat të keq, pasi infermierja e tij nuk mund të kuptoj Gjermanisht, fjalët e fundit u varrosëm me të.

 

(Kosova Sot)

16 orë e 24 minuta më parë
10/12/18