Përse pështyejnë devet kaq shumë? - OK KIDS - Kosova Sot
Përse pështyejnë devet kaq shumë?

Përse pështyejnë devet kaq shumë?

Shumë kafshë kanë mënyra për të treguar të tjerëve për të qëndruar larg, kur ata janë të mbrojtur ushqimin e tyre ose duke mbrojtur veten e tyre. Në qoftë se ata mund të bindin një kafshë ose një person për të mbajtur distancën e saj, atëherë ata mund të jenë në gjendje për të shmangur një luftë.

Ky lloj komunikimi mund të jetë e ndryshme për lloje të ndryshme të kafshëve. Një zog mund të klithë dhe pikiatë në kokën tuaj, nëse ajo mendon se ju jeni shumë afër folesë së tij. Një qen mund të leh. Një mace mund të fishkëllejnë.

Një deve do të sjellë disa nga përmbajtja e saj stomak në gojën e saj, përzierje e tyre me pështymë, dhe nxjerr ato në ju. Kjo është një sinjal mjaft të qartë të tërhiqet. 

(Kosova Sot)

20 orë e 33 minuta më parë
13/12/18