Pse bebet e shtrëngojnë gishtin tonë? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse bebet e shtrëngojnë gishtin tonë?

Pse bebet e shtrëngojnë gishtin tonë?

Bebet janë të lindur me disa reflekse të veçanta, duke përfshirë refleksin e kapjes. Refleksi i thithjes është një tjetër. Ne e shohim atë, kur një fëmijë merr një biberon. Bebet zakonisht humbasin refleksin kuptoj në rreth tre muaj të moshës, dhe ata të humbasin thith refleks në rreth katër muaj. Por ato reflekset origjinale mund të ndihmojnë foshnjat më vonë, kur ata janë të mësuarit për të ushqyer veten.

(Kosova Sot)

1 orë e 23 minuta më parë
12/12/18