Ç’do të ndodhte sikur ta derdhje një gotë ujë në hapësirë? - OK KIDS - Kosova Sot
Ç’do të ndodhte sikur ta derdhje një gotë ujë në hapësirë?

Ç’do të ndodhte sikur ta derdhje një gotë ujë në hapësirë?

Mendojmë se do të dukej sikur eksplodon dhe do të zhdukej. Hapësira, apo gjithësia, si të doni, e ka një veti që quhet “vakuum i fuqishëm”, që d.m.th. thuajse nuk ka ajër fare. Të gjitha molekulat e ujit nuk do të kishin më “fqinjë” për t’u goditur me ta, prandaj do të shpërndaheshin në atmosferë. 

(Kosova Sot)

19 orë e 38 minuta më parë
14/12/18