Fakte interesante të kafshëve - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte interesante të kafshëve

Fakte interesante të kafshëve

Këto janë disa fakte interesante për kafshë:

Qentë

Qentë janë kafshë të mëdha familjare, si dhe punëtorë të besueshëm, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Tigrat

Tigrat janë anëtarët më të mëdhenj të familjes së maceve. Ata në shumë vende njihen si kafshë kombëtare, por një numër i tyre është I rrezikuar për shkak të aktivitetit njerëzor.

Delfinët

Delfinët janë kafshë inteligjente që shfaqin një gamë të gjerë të sjelljeve unike. Ata poashtu njihen edhe si shumë komunikues me njëri-tjetrin dhe me njerëz.

Gorillat

Gorillat janë kafshë që jetojnë në pyjet tropikale dhe subtropikale. Ato janë kafshë inteligjente me një strukturë komplekse shoqërore.

Luanët

Luanët janë të fuqishëm dhe të egër, por a e dini se luaneshat janë gjahtaret më të mira?

(Kosova Sot)

34 minuta më parë
20/01/19