- OK KIDS - Kosova Sot
Si shumohen peshqit?

Si shumohen peshqit?

Për disa lloje të peshqve, riprodhimi është përtej të qenit i rendomë. Femrat i lëshojnë vezët në ujë, meshkujt e lëshojnë spermën dhe vezët fertilizohen. Pra, nuk ka kontakt fizik. Ndërsa, një numër i vogël i llojeve të peshqve e preferojnë fertilizimin e brendshëm, ku nevojitet kontakti fizik. Ndër llojet e rralla që njihen për këtë lloj shumimi janë peshkaqenët, ku meshkujt kanë një organ të veçantë, që i ndihmon ta kryej procesin e riprodhimit, trasmeton gazeta Kosova Sot Online

Ndërsa, një tjetër krijesë që hyn në familjen e peshqve e që njihet për mënyrën e çuditshme të shtimit është 'Phallostethus', që kanë organe gjenitale në kokat e tyre. 

(Kosova Sot)

14 orë e 17 minuta më parë
21/02/19