- OK KIDS - Kosova Sot
Si noton toka në hapësirë dhe nuk rrëzohet?

Si noton toka në hapësirë dhe nuk rrëzohet?

Nëse në të vërtetë toka do të ishte e vetme, do të fluturonte në hapësirë. Nuk do të kishte asnjë vend për të zbarkuar.

Por, toka nuk është vetëm. Për fat të mirë, është e ngujuar në orbitën rreth diellit, e cila mbahet aty nga forca e gravitetit. Lëvizjet e tokës mund t’i kuptoni në këtë mënyrë.  Gjithmonë provon të bjerë në drejtim të diellit, sepse rrotullohet rreth diellit  në rrugë rrethore, e po ashtu provon të rrotullohet edhe në drejtim të gjithësisë.  Këto dy forca punojnë kundër njëra-tjetrës për ta mbajtur tokën në orbitën e saj.

(Kosova Sot)

4 orë e 52 minuta më parë
18/02/19