- OK KIDS - Kosova Sot
A mund të këndojnë zogjtë?

A mund të këndojnë zogjtë?

 

Shkencëtarët kanë zbuluar se mëllenja vetmitare mund të këndojë në “seri harmonike”, një model notash që tingëllojnë këndshëm, dhe që përdoren zakonisht në muzikën popullore. 


Një seri harmonike përfshin një notë bazë të pasuar nga nota që vijnë e rriten për nga ritmi, bazuar në shumëfishin e asaj note,transmeton "Kosova Sot Online"

Eshtë menduar se zogjtë këndojnë në këtë mënyrë, ose për shkak se është më tërheqëse për femrat, ose për shkak se është më e lehtë ta mbajnë mend, pak a shumë si ndodh edhe me njerëzit.

(Kosova Sot)

16 orë e 7 minuta më parë
17/02/19