- OK KIDS - Kosova Sot
Çfarë i bën ngjitësit të ngjitshëm?

Çfarë i bën ngjitësit të ngjitshëm?

Ngjitësit kanë një substancë paste që i bën ata të rrinë në një sipërfaqe. Ngjitësit mund të bëhen nga materiale të ndryshme dhe të prodhuara në mënyra të ndryshme, por ata të gjithë punojnë në të njëjtën mënyrë, duke përdorur "makromolekulat." “Makro” do të thotë "i madh". Këto molekula mund të mendohet si "litarë molekulare", ose vargjet të gjata të përsëritura molekulash, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Disa lloje të molekulave janë të natyrshme dhe ngjiten me njëra-tjetrën dhe me molekula të tjera. Në ngjitëse, litarët molekulare janë të rregulluar në mënyrë që pjesët e tyre të vogla ngjiten të rreshtuara. Me të gjitha ato pjesë që ngjitet duke punuar së bashku, molekulat rrinë shumë ngushtë me njëra-tjetrën.

(Kosova Sot)

11 orë e 14 minuta më parë
21/02/19