- OK KIDS - Kosova Sot
Ku shkojnë krimbat kur është thatësi?

Ku shkojnë krimbat kur është thatësi?

Ata futen në tunel tri metra thellë në tokë. Krimbat kanë nevojë për lagështi për të mbijetuar.

Në ato thellësi, ata zakonisht kanë lagështi të mjaftueshme, si dhe gjethe dhe materiale të tjera bimore për të ngrënë, transmeton gazeta Kosoav Sot Online.

Por, në qoftë se toka bëhet shumë e thatë, ata do të gërmojnë edhe më poshtë në kërkim të lagështisë. Disa prej tyre mund të futen aq thellë nën tokë, bile nganjëherë edhe deri në 6 këmbë nën sipërfaqen e tokës.

(Kosova Sot)

19 orë e 37 minuta më parë
21/02/19