- OK KIDS - Kosova Sot
Njihuni me “methuselahët” e botës ujore

Njihuni me “methuselahët” e botës ujore

Përparimi i mjekësisë dhe shkencave të tjera, përfshirë këtu dhe teknologjinë, ka ndihmuar më së shumti në rritjen e jetëgjatësisë së njerëzve, të cilët ndryshe nga më parë, tani mund të jetojnë mbi 90 vjet, duke mos rrezikuar më të vdesin nga sëmundje (dikur) të pashërueshme,transmeton “Kosova Sot Online”.

Në qoftë se për ne njerëzit të kapërcesh të 100-at cilësohet… “bëmë”, për disa specie të mbretërisë së gjallesave ujore, kjo është një hiç!  Ja hidhini një sy listës së mëposhtme për të kuptuar arsyen:

Rougheye Rockfish, 150-200 vjet
Iriqët e kuq, 200 vjet
Balenat Bowhead, 200-250 vjet
Koi, 226 vjet
Krimbat e solinave Vestimentiferan, 250 vjet
Freshwater Pearl Mussels, 270 vjet
Breshkat, 280 vjet
Ocean Quahog, 500 vjet
Sfungjerët e oqeanit, 1.500 vjet
Kandilët e detit, çdo 50 vjet rigjenerohen dhe rriten nga fillimi, gjë që do të thotë se janë “të pavdekshëm!”

 

(Kosova Sot)

12 orë e 42 minuta më parë
19/02/19