Pse kali ishte më i mirë se kau për tu kultivuar ? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse kali ishte më i mirë se kau për tu kultivuar ?

Pse kali ishte më i mirë se kau për tu kultivuar ?

Ushqimi i kalit kushton më tepër se i kaut, mirëpo katundarët e mesjetës kishin arsye të mira, më mirë të vihej një kal se një ka para plugut, trasmeton gazeta Kosova Sot Online

 Kuajt dhe kijet për nga forca ishin të barabart, mirëpo kali lëvizte 50 përqind më shpejt dhe mund të punonte dy orë më gjatë. Disa katundarë të mesjetës kanë matur sipërfaqen e lëvruar me ditë pune, sipas kalit. Një ditë pune kali ishte e barabart me dy ditë pune kau.

(Kosova Sot)

21 orë e 38 minuta më parë
20/01/19