Fakte të çuditshme për Kinën - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte të çuditshme për Kinën

Fakte të çuditshme për Kinën

Ekspertët gjeopolitikë e quajnë Kinën “kuçedra e fjetur”, për shkak të ekonomisë në rritje dhe rritjes së ndikimit politik, raporton Gazeta Kosova Sot Online

Ushtarët e rinj kanë gjilpërë në jakë të uniformave që të mësohen të mbajnë mjekrën ngritur si duhet!

100 milionë kinezë mbijetojnë duke shpenzuar vetëm një dollar në ditë!

Keçapi vjen nga Kina, ndërsa fillimisht ishte salcë e tharët nga peshku që quhej ke-tsiap!

Policët kinezë më shumë përdorin patat, sepse janë më agresive se qentë!

Kina sjell katër herë më shumë vendime gjyqi se çdo vend tjetër në botë!

Edhe pse është zyrtarisht shtet laik, në Kinë ka më shumë se 54 milionë të krishterë!

30 milionë njerëz kinezë jetojnë në shpella!

Gratë kineze paguajnë 700 dollarë për operacionin për të mashtruar me virgjërinë!

Për shkak të ajrit të ndotur, një ditë në Pekin është e njëjtë sikur të keni pirë 21 cigare!

Sony Playstation është i ndaluar në Kinë!

Çdo ditë kinezët hanë katër milionë mace!

Në Chongqing ka aq shumë njerëz të varur nga telefonat e zgjuar, sa që kanë stazën e veçantë në rrugë!

(Kosova Sot)

 

8 orë e 55 minuta më parë
23/01/19