Si jetojnë peshqit nën ujin e ngrirë? - OK KIDS - Kosova Sot
Si jetojnë peshqit nën ujin e ngrirë?

Si jetojnë peshqit nën ujin e ngrirë?

Peshqit mund të mbijetojnë edhe nën akullin e një pellgu apo liqeni për disa muaj. Në vjeshtë ata ushqehen mjaft shumë, duke siguruar rezerva deri në pranverë.

Gjithashtu, si zvarranikët dhe ujëtokësorët, trupat e tyre ngadalësohen në temperatura të ulëta, transmeton Kosova Sot Online.

Peshqit mund të mos gjejnë shumë ushqim nën akull, por nuk kanë nevojë për shumë ushqim.

(Kosova Sot)

4 orë e 49 minuta më parë
11/12/18