Çfarë ka zbuluar Robert Bojl? - OK KIDS - Kosova Sot
Çfarë ka zbuluar Robert Bojl?

Çfarë ka zbuluar Robert Bojl?

Robert Bojl më 1662 bëri një zbulim të rëndësishëm në lidhje me vetit e gazrave. Ai zbulojë që disa gazra kanë veti të tillë që nëse në një enë fusim gazë e mbyllim me një kapak dhe këtë enë e vëmë në një pllakë nxehëse atëherë do të vërejmë që: nëse e mbajmë temperaturën konstant dhe e rritim shtypjen për dy herë, në enë do të zvogëlohet vëllimi i gazit për gjysmë; nëse e mbajmë temperaturën konstant dhe zvogëlojmë shtypjen përgjysmë do të dyfishohet vëllimi i gazit. Nga kjo ditë për këtë dukuri thuhet ligji i Bojlit,transmeton Kosova Sot Online.

(Kosova Sot)

12 orë e 48 minuta më parë
09/12/18