Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ? - OK KIDS - Kosova Sot
Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ?

Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ?

Në vitin 1690 Edmund Hallei (sipas tij është thirrur edhe kometa e famshme) shpiku një kambanë zhytëse nga druri. Ajo kishte formën e sferës të ndërtuar nga dërrasat e pështjelluar me shtresë plumbi. Kjo makinë mund të fundosej deri në 20 metra nën det.

Brenda saj gjendeshin Harei dhe katër shokë të tij ë cilët merrnin ajër nga një buri në të cilën ishte futur një litar. Në këtë mënyrë ata ja arritën që më se 90 minuta të qëndrojnë nën ujë.

(Kosova Sot)

14 orë e 6 minuta më parë
10/12/18