Pse planetet ekstrasolare janë gjigandët e gazit? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse planetet ekstrasolare janë gjigandët e gazit?

Pse planetet ekstrasolare janë gjigandët e gazit?

Gjatë dy dekadave të fundit, astronomët kanë gjetur qindra planetë jashtë sistemit tonë diellor. Këto botë janë quajtur "planete ekstrasolare." Askush nuk e di nëse shumica e planeteve ekstrasolare janë gjigandët e gazit (si Jupiteri dhe Saturni) apo të vogla, planetet shkëmbore (si Toka). Shumica e planeteve ekstrasolar që janë gjetur deri më tani janë gjigandët e gazit, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Por gjigandët e gazit të vërtetë I tejkalojnë planetet e vogla? A mos kanë zbuluar astronomët më shumë gjigandët e gazit, sepse planetet e mëdha janë më të lehtë për të gjetur?

(Kosova Sot)

 

7 orë e 51 minuta më parë
17/01/19