Si ndodh procesi i kondensimit? - OK KIDS - Kosova Sot
Si ndodh procesi i kondensimit?

Si ndodh procesi i kondensimit?

Avujt e ujit në ajër marrin të ftohtë dhe ndryshimet kthehen në të lëngët, duke formuar retë.

Për të parë kondesim në veprim, vendosni një pjesë të madhe prej kartoni në frigorifer për rreth një orë.

Tani, merrni enën me ujë të zier dhe mbajeni kartonin e ftohtë 30cm mbi hundëz - drejtë në mes të avullit. Ju do të duhet të vishni dorashka furre për të bërë këtë.

Pikat e ujit do të formohen në karton. Ky është kondesimi!

 

(Kosova Sot)

 

 

18 orë e 28 minuta më parë
20/01/19