Eksperiment me gur dhe ujë(Foto) - OK KIDS - Kosova Sot
Eksperiment me gur dhe ujë(Foto)

Eksperiment me gur dhe ujë(Foto)

Të eksperimentosh është nj gjë e mirë sepse zbulon gjëra të reja, raporton Gazeta Kosova Sot Online

Për ta bërë një eksperiment si në foto iu duhet një enë e thellë ujë, gur  dhe uthull.

Si mundë ta bëni këtë?

Në enën me ujë vendosni një guri pastaj mbi të hidhni ca pika uthull, pasi ta keni hedhë në enë do të fillojë të dalin disa flluska, kjo ndodhë sepse guri  është një karbonant  dhe pasi të hedhin uthull  me acid ajo shkakton flluska , këtë mundë ta bëni edhe me një shkumës, monedhë apo në beton këto gjëra përbëjnë karbonante

(Kosova Sot)

12 orë e 2 minuta më parë
10/12/18