Sa gjatë jetojnë fluturat? - OK KIDS - Kosova Sot
Sa gjatë jetojnë fluturat?

Sa gjatë jetojnë fluturat?

Një flutur jeton mesatarisht më pak se një javë.

Disa prej tyre vdesin brenda dhjetë orëve të para të lindjes, ndërsa ca të tjera mund të jetojnë deri në tetë muaj, në varësi të klimës.

Dimërojnë dhe presin pranverën e ardhshme për t’u çiftëzuar.

Gjithsesi, asnjë flutur nuk jeton më shumë se një vit.

(Kosova Sot)

12 orë e 52 minuta më parë
15/12/18