Sigurisht nuk e keni ditur ? - OK KIDS - Kosova Sot
Sigurisht nuk e keni ditur ?

Sigurisht nuk e keni ditur ?

Interneti në fillim ishte quajtur ARPANet (Advanced Research Projects Agency Network) dhe ishte dizajnuar nga Departamenti Amerikan i Mbrojtjes

· Dyqani i parë “Burger King” ishte hapur në Florida Majami, në vitin 1954

· Australia në fillim ishte quajtur Holanda e Re

· Letra e ka origjinën nga Kina

· Tenisi në fillim luhej duarzbrazur, pa reketë

· Havai në fillim ishte quajtur Ishujt Sandviç

· Qeska e çajit u shpik në vitin 1908

· Shishet e plastikës për herë të parë ishin përdorur për pije joalkoolike në vitin 1970

· Leonardo Da Vinçi shpiku gërshërët.

· Supermani ka “lindur” në qershor të vitit 1938 (duke u paraqitur së pari në librin komik “Action Comics” No. 1)

(Kosova Sot)

6 orë e 15 minuta më parë
19/12/18