Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ? - OK KIDS - Kosova Sot
Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ?

Cili astronom shpiki kambanën zhytëse ?

Në vitin 1690 Edmund Hallei (sipas tij është thirrur edhe kometa e famshme) shpiku një kambanë zhytëse nga druri. Ajo kishte formën e sferës të ndërtuar nga dërrasat e pështjelluar me shtresë plumbi,transmeton Kosova Sot Online.

Kjo makinë mund të fundosej deri në 20 metra nën det. Brenda saj gjendeshin Harei dhe katër shokë të tij ë cilët merrnin ajër nga një buri në të cilën ishte futur një litar. Në këtë mënyrë ata ja arritën që më se 90 minuta të qëndrojnë nën ujë.

(Kosova Sot)

2 orë e 40 minuta më parë
13/12/18