Si shndërrohet magma në lavë? - OK KIDS - Kosova Sot
Si shndërrohet magma në lavë?

Si shndërrohet magma në lavë?

Derisa shkëmbi i shkrirë është ende në sipërfaqe të Tokës, ajo quhet magma. Kjo është nën presion të madh, kështu që është e trashë, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Por, kur ky material vjen me hovin e vullkanit dhe në ajër të hapur, ai nuk është më nën presion dhe bëhet shumë I hollë. Ai rrjedh si një lëng. Këtë ne e quajmë lavë.

(Kosova Sot)

17 orë e 42 minuta më parë
15/12/18