Si e prodhojnë lulet erën e tyre? - OK KIDS - Kosova Sot
Si e prodhojnë lulet erën e tyre?

Si e prodhojnë lulet erën e tyre?

Lulet kanë disa kemikate të cilat tërheqin secilin lloj të insekteve apo zogjve, të cilat i vizitojnë ato dhe i polinizojnë. Aroma është një përzierje e përberjeve që një bimë mund të prodhojë, e cila zakonisht shfaqet më shumë te një pjesë e bimës.

Petalet përdoren për të bërë parfume. Disa erëra i tërheqin disa insekte më të veçanta. Disa aroma janë më të fuqishme gjatë natës sesa gjatë ditës.

(Kosova Sot)

1 orë e 56 minuta më parë
15/12/18