Kush e ka ndërtuar mullirin e parë automatikë ? - OK KIDS - Kosova Sot 
Kush e ka ndërtuar mullirin e parë automatikë ?

Kush e ka ndërtuar mullirin e parë automatikë ?

Rreth 1780-ve, amerikani Oliver Evan, ndërtoj një mulli i cili bluante drithërat vetëm me ndihmën e makinave, trasmeton gazeta Kosova Sot.

Drithërat silleshin me karroca apo anije dhe me një sistem transporti të shpejtësisë së kërmillit transportohej në katin e parë të ndërtesës. Nga aty, energjinë e duhur e jepte gravitacion dhe drithërat hidheshin në një gyp drejtë e në gurin e mullirit. 

(Kosova Sot)

23 orë e 47 minuta më parë
21/03/19