Fakte për lopën

  • 15 mars 2019 - 10:30
Fakte për lopën

Këto fakte do të i’u ndihmojnë për të mësuar më shumë për lopët, raporton Gazeta Kosova Sot.

Në mbarë botën ekzistojnë rreth 800 raca të ndryshme të lopëve.

Ato jetojnë mesatarisht 15 deri në 20 vjet. Dhe flejnë vetëm 4 orë në ditë.

Pesha e lopëve femra prej meshkujve dallon, zakonisht meshkujt peshojnë më shumë.

Lopët ushqim të preferuar e kanë barin.

(Kosova Sot)