Iniciativa e udhëhequr nga Ivanka Trump ndryshon jetën e femrave

Iniciativa e udhëhequr nga Ivanka Trump ndryshon jetën e femrave
  • 11 shkurt 2019 - 10:21

Shkruan: Kayleigh McEnany

T ë enjten, presidenti Trump nënshkroi një memorandum presidencial duke nisur një përpjekje të rëndësishme në emër të grave në mbarë botën, hartuar ngushtë dhe e konceptuar nga këshilltarja e lartë Ivanka Trump. Trump, i cili ka provuar veten të jetë një aleat i fuqishëm dhe efektiv i grave që punojnë, do të shënojë një arritje tjetër me fillimin zyrtar të Iniciativës Botërore të Zhvillimit dhe Prosperitetit të Grave (W-GDP).

Iniciativa e re do të ndryshojë jetën e grave anembanë globit, do të forcojë sigurinë kombëtare të Amerikës dhe do të shërbejë si partneriteti i parë qeveritar me sektorin privat që synon të ndihmojë 50 milionë gra në vendet në zhvillim deri në vitin 2025. Me një investim fillestar prej 50 milionë dollarësh, W-GDP -ja ndihmon për të realizuar Strategjinë e Sigurisë Kombëtare të presidentit Trump 2017, e cila pranon "rolin vendimtar të grave në arritjen e paqes dhe prosperitetit global", siç shkroi Ivanka Trump në "Wall Street Journal". Trump vazhdoi të vinte në dukje rezultatet e hulumtimeve të shumta që gjetën se "sa më i madh hendeku gjinor (i definuar si dallimet në përvojat dhe mundësitë midis burrave dhe grave), aq më shumë ka gjasë që një vend të përfshihet në ... konflikt", sipas Bankës Botërore. Presidenti Trump përmendi njoftimin e së enjtes gjatë fjalimit të tij në Shtetet e Bashkimit.

Duke nënvizuar rëndësinë e nismave të grave në administratën e tij, presidenti Trump tha: "Si pjesë e angazhimit tonë për përmirësimin e mundësive për gratë kudo, këtë të enjte ne po fillojmë iniciativën e parë qeveritare në fokus të fuqizimit ekonomik të grave në vendet në zhvillim". Reagimi i tij ndaj njoftimit të së enjtes erdhi pasi Trump shpalli hapat e rëndësishëm që administrata e tij ka bërë për gratë. "Askush nuk ka përfituar më shumë nga ekonomia jonë e zhvilluar sesa gratë, të cilat kanë mbushur 58 për qind të vendeve të reja të punës të krijuara në vitin e fundit", tha Trump.

Rikthimi i fuqisë punëtore të Amerikës Në të vërtetë, sukseset e administratës Trump në emër të grave janë në pjesën më të madhe për shkak të punës së Ivanka Trump-it. Iniciativa e re e W-GDP -së është vetëm pjesë e tregimit. Nga rikthimi i fuqisë punëtore të Amerikës nëpërmjet Këshillit të sapo formuar të Kombëtar për Punëtorin Amerikan dhe një iniciative të re të financave të grave në Bankën Botërore për të zgjeruar kreditimin e tatimeve të fëmijëve dhe dyfishimin e zbritjes tatimore familjare, Ivanka Trump ka qenë e dobishme në realizimin qëllimeve politike. Zvogëlimet e zgjeruara të taksave për familjet punëtore, për shembull, erdhën vetëm pas muajsh të Ivanka loboi personalisht te ligjvënësit. Dhe, përpjekja e lavdëruar për t'i dhënë përparësi punësimit të bashkëshorteve të ushtarakëve në punët e qeverisë, gjithashtu, erdhi pas një procesi të gjatë, gjatë një viti, të drejtuar nga Ivanka. Përveç këtyre sukseseve, Ivanka është përgjegjëse që Partia Republikane u bë zëri kryesor në pushimin e paguar familjar.

Donald Trump ishte kandidati i parë presidencial republikan që ishte një zë i qëndrueshëm për afrimin e Amerikës me pjesën tjetër të botës së zhvilluar në sigurimin e pushimit të paguar familjar. Si President, Trump ka përfshirë gjashtë javë pushim të paguar familjar në buxhetin e tij të vitit 2018, duke hapur derën për Kongresin për të vepruar. Ishte Ivanka ajo që ndihmoi të lëviznin gjërat në Kongres, duke u takuar me ligjvënësit përpara një dëgjimi të nënkomisionit lidhur me propozimin e guximshëm. Përpjekjet e gjera të administratës së Trump për gratë që punojnë si në vend ashtu edhe në të gjithë globin shpesh marrin pak vëmendje, famë dhe mbulim.

Megjithatë, ky nuk ishte rasti, të martën gjatë fjalimit të presidentit Trump drejtuar kombit. Duke marrë ndoshta duartrokitjen më të madhe të mbrëmjes, dhe duke nxitur gjithashtu gëzime nga demokratë të pabindur, Trump vuri në dukje: "Të gjithë amerikanët mund të jenë krenarë që kemi më shumë gra në fuqinë punëtore se kurrë më parë - dhe pikërisht një shekull pasi Kongresi miratoi ndryshimin kushtetues duke iu dhënë grave të drejtën për të votuar, ne gjithashtu kemi më shumë gra që shërbejnë në Kongres se kurrë më parë ". Edhe pse media refuzon të mbulojë dhe demokratët refuzojnë të pranojnë sukseset e administratës Trump - shumë të kryesuara nga Ivanka Trump - ajo vazhdon të punojë pa u lodhur për të përmirësuar jetën e amerikanëve të përditshëm. Këshilltari i lartë tha se më së miri: "Gratë mund të zgjedhin të rrëzojnë njëra-tjetrën ose ta ndihmojnë njëra-tjetrën. Unë zgjedh këtë të fundit.

(Kosova Sot)